Tel.: +420608902070  Email : info@coffeetrade.cz  

Bezkofeinová káva - Decafeinatto

10.10.2022

Bezkofeinová káva - Decafeinatto

Jak vzniká bezkofeinová káva?

 

První úspěšná extrakce kávovníku a kofeinu se podařila Německému chemikovi Rungemu v roce 1820, který na této izolaci   pracoval na podnět svého přítele básníka Goetheho. Ten Rungeho nabádal, aby složení kávy analyzoval a aby tak zjistil   příčinu poetovi nespavosti. Tím historie bezkofeinové kávy začala.

 Další výzkumník Ludwig Roselious se rozhodl kávovníkové zrna zpracovat a upravit tak, že na ně působil horkou vodní   párou ještě před jejich uvedením do kontaktu s činidlem, které mělo kofein vyextrahovat. Účinkem vodní páry se jejich   povrch zvětšil, kofein se z nich mohl snadněji a důkladněji vytěsnit. Tato Roseliosova metoda umožnila   produkci  bezkofeinové kávy a přičinila se o její komerční rozšíření. Vystavení kávovníkových zrn účinkům páry zůstalo   dodnes nejdůležitější technologickým krokem k získání bezkofeinové kávy a oddělení kofeinu z kávy.

 Spoustá z Nás si může položit otázku zda bezkofeinová káva se liší chuťovými vlastnostmi od klasické kávy ? Odpověd   je jednoduchá, vzhledem k tomu, že kofein kromě mírně trpké chuti sám o sobě nemá žádné další chuťové vlastnosti – zůstavá chuť kávy zcela zachována. Vyzkoušejte i Vy bezkofeinovou kávu Caffe Vergnano.


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MTE1ZDkxN