Tel.: +420608902070  Email : info@coffeetrade.cz  

Caffe Musetti

01.03.2023

Caffe Musetti

Jak to všechno začalo.....

Historie italské vášně jménem Caffé Musetti

V roce 1934 Luigi Musetti založil "La Casa del Caffé" , obchod s kávou na ulici Via Garibaldi 14 v centru města Piacenza. Musetti pečlivě a trpělivě připravoval svoji první značkovou kávu v malém pražícím stroji a prodával ji veřejnosti.

Díky tvrdé práci Musetti překonal těžké časy během vzdušného bombardování Itálie. Po válce začal Luigi Musetti expandovat. Touha po rozvoji byla obrovská - města se rozrůstala a úsměv se pomaličku vracel na tváře lidí. A tak byla legendární dodávka Fiat "Giardinetta" první, která se z Via Garibaldi vydala na cestu do vzdálených apeninských vesnic a barů na venkově.

Se vznikem nového sídla společnosti ve Vialu San't Ambrogio se v roce 1960 Musettiovi pustili do práce s novým stylem.

V roce 2003 se rodina Musettiových přestěhovala na venkov Piacenzy do městečka Pontenure . Zde postavili moderní výrobní provoz. Ta využívala inovativní technologické systémy, které jim umožňovaly nabízet kávu vyšší kvality a kontrolovat suroviny. Také otevřeli tradiční italskou školu pro profesionální přípravu espresso káv (Italian School for Espresso Coffee Professionals), kterou vedl známý barista Luigi Lupi .

V současnosti po více než osmdesáti letech na trhu jsou ve vedení společnosti Lucia Musetti se synem Guidem. Daří se jim udržovat to, co bylo pro rodinu Musettiových vždy charakteristické – silnou vášeň pro kávu. Oba si ctí své kořeny a zachovávají tradice, přičemž zároveň využívají všeho, co inovace a budoucnost nabízejí.

Torrefiazone Musetti se ve světě kávy pohybuje více než 80 let a nachází se v 60 zemích na pěti kontinentech. S ohledem na své produkty a spotřebitele se jejich kávovým směsím úspěšně daří uspokojovat velmi širokou škálu chutí a potřeb, přičemž prioritou je vždy vysoká kvalita.

Ta je dosahována přísnými kontrolami během výrobního procesu, od výběru zelené kávy až po balení a distribuci. Nespočet certifikátů svědčí o jejich snaze poskytnout spotřebiteli produkt nadstandardní kvality, aby Musettiovi připravili své směsi, kávu importují ze tří kontinentů:

  • Střední a Jižní Amerika: Brazílie, Kolumbie, Guatemala, Kostarika, Salvador, Nikaragua a Honduras
  • Afrika: Etiopie, Malawi a Burundi
  • Asie: Indie, Indonésie a Vietnam

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

OWNkZTM