Arabica
Známe asi 600 druhů odrud Coffea Arabica. Na trhu se vyskytují dvě nejznámější varianty Arabica a to Arabica Varieta Typicacue , ve zkrácené formě Coffea Typica a Coffea Arabica Var. Bourbon
Ze všech rodů a druhů kávovníků, jejichž zrno sbíráme a technologicky zpracováváme ( sušení, uskladňování, transport, pražení, mletí ) a nakonec připravujeme kávu, jak pro své potěšení, tak pro potěšení jiných, jsou na celosvětových trzích nejvýznamější druhy Caffé Arabica ( kávovník arabský ).
Ze zrn Arabicy se připravují ty nejlepší kávy světa. Arabica je před ostatními druhy favorizována hlavně pro svou jemnou chuť a aroma. Keř kávovníku Arabského produkuje zhruba 65 % z celosvětového sběru kávovníkových zrn. Arabica je na světových trzích považována za druh tzv. vyššího stupně. Její chuť se vyznačuje jemně ovocným, kyselým náznakem s velmi malou hořkostí. Zrna Arabicy vždy poznáme s naprostou jistotou, to dle tvaru zrna, který má krásně zakulacený tvar.
Ochutnejte i vy kávu ze 100% Arabicy.